Skip to content

cAIRgo Bike

cAIRgo Bike

De beroepssector in het zadel helpen

Het project «Cairgo Bike» wil de luchtkwaliteit in het Brussels Gewest verbeteren door het gebruik van cargofietsen aan te moedigen voor het vervoer van goederen en personen, zowel voor professionelen als voor particulieren.

Partners
Brussel Mobiliteit, Brussel Leefmilieu, Brussel Economie en Werkgelegenheid, Parking Brussel, MOBI (VUB), Pro Velo, urbike, Cambio, BePark en Remorquable

Ondersteund door

Europees programma Urban Innovative Actions (ERDF) en Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Geografisch gebied 
Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Periode
Juli 2020 - Juni 2023

Activiteit
Advies/ Opleiding

Onder alle instrumenten die geactiveerd zullen worden in het project om het gebruik van cargofietsen door de Brusselaars te stimuleren, zal urbike verantwoordelijk zijn voor de begeleiding en het in het zadel helpen van de Brusselse beroepssector via zijn Cairgo Bike For Pros opleidingsprogramma.

Over een periode van 3 jaar zal urbike opleidingen organiseren in het gebruik en het besturen van cargofietsen, advies op maat en testsessies op verschillende modellen fietsen en aanhangwagens organiseren om honderden Brusselse professionelen te begeleiden in hun transitie naar cargofietsen. Het project staat open voor organisaties in alle activiteitssectoren en van alle groottes.

Taken uitgevoerd door urbike

  • Ontwikkeling van een opleidingsprogramma cargo fietsen voor professionals
  • Aankoop en onderhoud van een fietsvloot van 12 cargo fietsen (twee- en driewielers, 6 verschillende modellen)
  • Selectie van 40 beroepsorganisaties voor het Cairgo Bike For Pros programma in 2021 (uit meer dan 80 geïnteresseerde organisaties). De vertegenwoordigde sectoren zijn de bouw, de media en de handel (zelfstandige, kleine en middelgrote en grote bedrijven).

Resultaten in cijfers

  • 3000 deelnemers aan de testsessies tot juni 2023
  • 500 deelnemers aan theoretische en praktische opleidingen 
  • 150 organisaties ondersteund

Wilt u in uw organisatie de overstap naar cargo fietsen maken?

Contacteer ons.