Skip to content

SD Group

SD Group

Missie van urbike: Sorteer- en leveringsactiviteiten van tientallen pakjes per dag bij Leuvense bedrijven (boekhandels, kappers, apotheken,...)

Klant
SD Road

Activiteit
Pakket- en palletvervoerder in Europa

Welke problemen pakken we aan?

In Leuven is het steeds moeilijker voor bestelwagens en vrachtwagens om te leveren. Met dit partnerschap tussen urbike en SD tonen we op een zeer concrete manier het potentieel aan van een koolstofvrije stadslogistiek op grote schaal, en hoe spelers die a priori concurrenten zijn in het leveringssegment hun krachten bundelen om elkaar te versterken.

SD was op zoek naar een professionele partner voor de lange termijn, die in staat was een groot aantal leveringen te verwerken en die waardige arbeidsomstandigheden garandeerde met behoud van een hoge kwaliteit van dienstverlening.

 

“ SD is onze klant die me het meest het gevoel geeft dat ik in het hart van de "last mile" levering zit. Wij leveren natuurlijk, maar wij zijn ook actief betrokken bij het in ontvangst nemen van de pakketten en het verdelen ervan in verschillende rondes. Ik lever vooral graag aan de (vele) Brusselse boekhandelaars en ik heb veel respect voor het vertrouwen dat deze grote logistieke groep in ons stelt om samen het aantal bestelwagens in Brussel te verminderen.

Alex - Fietskoerier & Dispatcher urbike Brussel

“Het partnerschap met SD Group heeft Urbike in staat gesteld een nieuw niveau te bereiken, zeker in termen van volume, maar vooral in termen van processen en integratie (bidirectioneel en real time) van IT-systemen. Dankzij hen hebben wij aangetoond dat een speler in de cyclo-logistiek naadloos en efficiënt kan integreren in een complex logistiek ecosysteem met meerdere actoren.”

Scherm­afbeelding 2023-12-27 om 15.44.46

Pierre - COO urbike

Wilt u net als SD Group de mogelijkheden analyseren om bakfietsleveringen binnen uw bedrijf te integreren?  
Neem contact met ons.