Skip to content

Nieuw: activiteitenrapport cAIRgo bike for pros

Aanbevelingen en lessons learned na 3 jaar Brusselse professionelen te begeleiden in de transitie naar cargofietsen, in het kader van het cAIRgo bike project.

cAIRgo bike

Wilt u de cargobike uitproberen voor uw professionele activiteiten?

In het kader van het cAIRgo bike project bieden we uitgebreide ondersteuning aan Brusselse professionals die de mogelijkheden willen onderzoeken om hun activiteiten om te schakelen naar cargofietsen.

Ons programma Cairgo Bike for Pros, dat toegankelijk is voor professionals en organisaties van alle groottes en uit alle activiteitssectoren in het Brussels Gewest, bestaat uit proefsessies met cargobikes, theoretische en praktische opleidingen en individuele gesprekken om u zo goed mogelijk te adviseren over uw omschakeling naar cargobikes. Maar bovenal bieden wij u de mogelijkheid om een cargobike gratis te testen gedurende 2 weken in het kader van uw beroepsactiviteiten!

Het cAIRgo bike project wil het gebruik van cargobikes promoten om de luchtkwaliteit in het Brussels Gewest te verbeteren. Het wordt gecoördineerd door Brussel Mobiliteit en medegefinancierd door het EFRO via het initiatief Urban Innovative Actions.

commune de Jette_présentation08
Play Video

Als professional is het niet perse eenvoudig om je bedrijfsvoertuig in te ruilen voor een cargo fiets.

Het gaat erom uit het ruime aanbod aan cargobikes en trailers die uitrusting te kiezen die het best bij de activiteit past, die uitrusting te testen, de aangepaste modules voor het vervoer van goederen of uitrusting aan te passen, de manier van werken aan te passen en de reisgewoonten te veranderen, en zelfs de collega's te overtuigen om over te schakelen.

Als expert in cyclo-logistiek, ondersteunt urbike professionals in hun ontdekking en omschakeling naar cargo fietsen via zijn Cairgo Bike for Pros programma. 

Het programma is speciaal ontworpen voor professionals en is beschikbaar in twee formules: (1) voor KMO's, microbedrijven en zelfstandigen, en (2) voor grote organisaties.

Wat als je overstapt op een cargobike?

Doe de test en ontdek
hoe ver u staat met uw overstap.

Voor KMO's en zelfstandigen, wij bieden verschillende aanvullende modules om stap voor stap uw professionele activiteit met een cargobike uit te bouwen

1617711535756

cAIRgo BIKE ROAD SHOW

Kom en test verschillende modellen cargo fietsen en aanhangwagens. Vraag de urbike experts om praktisch advies om u te helpen in uw transitie.

cAIRgo bike - Formation

cAIRgo TRAINING

De cAIRgo Training biedt tips&tricks en vooral oefening voor het rijden met een leeg voertuig, geladen voertuig en in het verkeer. De dagelijkse koeriers zullen advies geven over goeie routes en werkprocedures!

DSC_9440

2 WEKEN met de cargo fiets!

Test je werkverplaatsingen uit op een cargo fiets. Na het volgen van een opleiding kan je een cargo fiets en/of aanhangwagen lenen uit onze cAIRgo-fietsenvloot om de echte ervaring te beleven.

urbike_12B

cAIRgo CALL

Vragen over de mogelijkheden van een cargo fiets? Technische vragen of nieuwsgierig naar wat cairgo bike en urbike voor u kunnen betekenen? Laten we praten.

Onze aankomende datums

[tribe_events]

Voor grote organisaties, wij bieden toegewijde ondersteuning bij de uitvoering van uw eigen cargobike conversie project

Play Video

Sinds de lancering van het Cairgo Bike for Pros programma in april 2021, heeft urbike meer dan 80 publieke en private organisaties begeleid in hun omschakeling naar cargobikes. Met name in het Brusselse gewest zijn tientallen testevenementen, opleidingssessies en uitwisselings- en adviessessies over cargobikes georganiseerd.

Tot de grote organisaties die steun hebben gekregen, behoren Vivaqua (zie video hiernaast), Proximus, VRT, RTBF en de gemeenten Jette en Elsene, die elk hun bakfietsen hebben getest... alvorens aan een intern omschakelingsprogramma te beginnen!

Wilt u, net als deze bedrijven, het potentieel van bakfietsen voor uw eigen organisatie bespreken? Neem dan contact met ons op!

Cairgo Bike for Pros : Grote ondernemingen

Wil je een eigen cargo bike conversie project starten maar weet je niet waar te beginnen?

Hebt u advies nodig over welke uitrusting het meest geschikt is voor uw activiteiten?

Wilt u weten welke activiteiten of zakenreizen compatibel zijn met cargo bikes binnen uw organisatie?

Notre programme Cairgo Bike for Pros pour Grandes Entreprises est fait pour vous !

Cairgo Bike for Pros
in uw bedrijf!

Een pragmatische en praktische begeleiding van 35 uur om uw werknemers in staat te stellen te leren en vervolgens hun beroepsactiviteiten op het terrein te testen met een cargo bike.

De begeleiding bestaat uit :
- een behoeftenanalyse
- een introductiesessie met uw werknemers
- opleiding in het gebruik van cargo bikes
- opzetten van een pilootproject (incl. de organisatie van 2 tot 4 weken testen)
- een eindevaluatie van het project

Bent u geïnteresseerd?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met u op voor meer details over ons Cairgo Bike for Pros programma voor grote bedrijven!