Skip to content

Advies

Klaar om jouw transitie naar fietslogistiek op te starten? Of heb je steun nodig om je gemaakte transitie te versterken? Urbike heeft expertise, technische kennis, zin voor innovatie en ondersteunt jou graag in de transformatie! 

MMJ-Urbike-010

Urbike helpt u om het gebruik van cargofietsen te ontplooien en bestelwagens en lichte vrachtwagens te vervangen in uw logistieke activiteiten. Onze aanpak combineert technische expertise en proefprojecten in de praktijk om u te helpen doeltreffende oplossingen met een meetbare impact tot stand te brengen.

Wij houden rekening met de verscheidenheid van de stedelijke problematiek en steunen op een uitgebreid netwerk van partners, deskundigen en partners op het terrein om oplossingen te ontwikkelen die zijn aangepast aan de diverse behoeften van onze klanten.

Maak uw onderneming duurzamer
met het EVOLVE programma

In welke mate is uw onderneming blootgesteld aan milieurisico's? Welke kansen kunt u aangrijpen om u aan te passen en stand te houden? Hoe kan uw economische activiteit bijdragen aan de instandhouding van het milieu ?

He EVOLVE-programma is in samenwerking met gespecialiseerde partners in duurzaamheid en acties op het terrein ontwikkeld: BeeOdiversity, Deplasse & Associés, EcoRes en Urbike.

urbike_12

Urbike onderzoekt de haalbaarheid van de overschakeling naar cyclo-logistiek binnen uw organisatie.

Wij evalueren de potentiële voordelen vanuit ecologisch, economisch en sociaal oogpunt (scheppen van werkgelegenheid, enz.). Wij houden ook rekening met de ontwikkelingsfase van uw project (ontwikkeling van een nieuwe dienst of omvorming van een bestaande activiteit).

Verhoog de duurzaamheid van uw logistieke activiteiten met urbike.

Urbike kan uw organisatie helpen bij het opzetten van een nieuwe logistieke dienst per fiets of bij het optimaliseren van bestaande activiteiten. Door de combinatie van technische expertise en operationele ervaring past onze aanpak zich aan uw behoeften aan om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw logistiek transformatieproject.

  • Analyse van uw behoeften en uw activiteiten (soort activiteit, werkwijzen, beperkingen, enz.)
  • Overleg met uw teams
  • Uitwerking van scenario's
  • Uitvoering van proefprojecten
  • Advies over materiaal en uitrusting
  • Analyse van aanpassing op grotere schaal
urbike_19-b
urbike_20

Urbike ondersteunt overheidsinstanties en institutionele actoren bij de ontwikkeling van de cyclo-logistiek.

Samen definiëren en bestuderen wij de meest geschikte strategische maatregelen op lokaal, regionaal of nationaal niveau. Onze experten putten hun kennis uit diverse bronnen en stellen gedetailleerde analyses, strategieën en concrete aanbevelingen voor duurzame stadslogistiek op.

  • Wetenschappelijke en technische literatuurstudie
  • Casestudies
  • Benchmarking
  • Overleg met partners (op Belgisch en Europees niveau)

Wilt u de cyclo-logistiek in uw organisatie, regio of stad promoten of ontwikkelen?
Contacteer ons.

Urbike doet een beroep op zijn expertise, zijn technische knowhow en zijn zin voor innovatie voor haalbaarheidsstudies, strategische studies en/of voor de uitvoering van een proefproject in de testfase.

Ontdek de projecten van urbike.